Skip to content

Juliana van Stolbergschool viert 90-jarig bestaan

Van 11 tot 14 juni is het feest op de Juliana van Stolbergschool. De school bestaat 90 jaar en is afgelopen jaar helemaal gerenoveerd. ‘Daar gaan we natuurlijk niet zomaar aan voorbij’, zegt een trotse Anne Schipper (directeur en oud-leerling van de school).

Op naar de 100!

Ieder lokaal is het afgelopen jaar grondig onder handen genomen. Alles is daarin meegenomen, van de vloeren, de wanden en de plafonds tot de moderne touchscreens om les mee te geven. ‘Dit stelt ons in staat om de komende jaren modern onderwijs te geven’, aldus Anne. Er zijn zelfs twee lokalen bij gemaakt waardoor we nog meer plek hebben om leerlingen les geven. En dat was nodig ook, want de school is geliefd in de wijk. Al jaren behaald de school goede resultaten op de eindtoets en zijn leerlingen en ouders enorm tevreden over wat er op school gebeurt. ‘Dat blijkt niet alleen uit de waardering op enquĂȘtes, maar dat zien we ook aan de blije koppies die we dagelijks les mogen geven.’ Als Anne het vertelt, glimmen zijn ogen. ‘Het is echt heel leuk hier!’

Feestweek

Iedere dag van deze week ziet er anders uit dan normaal. Op woensdag 12 juni kregen de kinderen bijvoorbeeld een clinic van de freestyle voetballer Soufiane Touzani. Zichtbaar genoten de kinderen van de voetballer die ze allemaal kenden. Vol ongeloof bekeken ze de trucs die hij met een bal deed en daarna leerde Soufiane hen enkele trucs. Tot groot genoegen van de leermeester etaleerden de kinderen hun talent. ‘Op vrijdag zal er opnieuw een belangrijke gast zijn’, zegt Anne. ‘Deze gast zal onze vernieuwde toegangspoort openen.’ De poort wordt om 15:00 geopend en iedereen is uitgenodigd.

Back To Top